‘Fuar alanı satışına 2016’da onay verenler, bugün ‘Sattırmadık’ diyor!’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB Aralık ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve Cumhur ittifakının onay vermediği Antakya çevre yolu otogar arkasındaki fuar alanının satışı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Fuar alanının satışı için 2016’da onay verenler, şimdi karşı çıkıyor” dedi.

Satılan gayrimenkullerin Hatay için kullanıldığını söyleyen Başkan Savaş, Hatay’ın fuar alanına ihtiyacı kalmayacağını, fuarların EXPO alanlarında düzenleneceğini söyledi.

2016 yılında fuar alanının satışına onay verenlerin, bugün sosyal medyada şov yaptığını söyleyen Başkan Savaş, “İktidar temsilcileri ‘Hatay’ı parsel parsel sattırmadık’ diye sosyal medyada şov yaptılar. Fuar alanını parçalayarak satmanız mümkün değil. 2016’da oranın satışı için onay verenler bugün ‘Sattırmadık’ diye paylaşım yapıyorlar. Biz sattığımız gayrimenkullerden elde edilen geliri rantçılar için değil, Hatay halkı için kullanıyoruz. Sattığımız her yerin değerini yükselterek sattık. Şimdiki fuar alanına da ihtiyaç kalmayacak, çünkü fuarları EXPO alanlarında yapacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi boyunca 557 dönümlük arsa, arazi, mesken vb. yapıları satın aldıklarını söyleyen Savaş, bu alımlar için 102 milyon 421 bin lira harcadıklarını belirtirken, bugüne kadar bu alanların 9 dönümünü sattıklarını ve bu satışlardan 30 milyon 496 bin lira gelir elde ettiklerini söyledi. Başkan Savaş, yalnız bu satışlardan harcadıkları paranın 3’te 1’ini çıkardıklarının da altını çizdi.

Bir cevap yazın