İskenderun Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

İskenderun Belediyesi 2020 yılının son toplantısını Aralık ayı olağanüstü toplantısı ile gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında 2021 yılı katı atık bertaraf ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün tek gündemi ile toplanan mecliste Başkan Tosyalı, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Annesi Nimet Savaş’ı kaybeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a başsağlığı dileklerini ileten Başkan Tosyalı, covid-19 salgınında hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Belediyede görevi devraldığında 234 milyon borcu olduğunu, yapılan hizmetler ve tasarruf tedbirleriyle bu borcu 172 milyon 713 bin liraya düşürdüklerini anlatan Başkan Tosyalı, belediyeye borcu bulunan vatandaşlara da yapılandırma imkanından faydalanmaları için çağrıda bulundu.

Başkan Tosyalı, esnafa destek olmak için de müjde vererek, “Ocak ayı meclisinde alacağımız karar doğrultusunda, 0cak-Haziran 2021 tarihleri arasında, (6 ay boyunca) belediyemize ait iş yerlerinin kiracılarından ücret alınmayacaktır. Değerli esnaflarımızın her zaman yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın