Dayanışma ruhumuz en büyük gücümüz!

Arsuz Kaymakamı Musa sarı, ilçeye bağlı Pirinçlik Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan kuvvetli fırtınadan prefabrik evlerinin çatısı uçan Kara Ailesi’nin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmaları bizzat inceledi.

Kaymakam Musa Sarı; fırtınanın olduğu gün haberi alır almaz Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın da talimatları ile mahalleye giden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerinin gerekli incelemeler ve tespitleri yaptığını, hasarın giderilmesi, eksiklerin tamamlanması için çalışmalara başlandığını ifade ederek, ailenin mahallede dayalı döşeli bir eve yerleştirildiğini ifade etti.

Evin yapımı ile ilgili çalışmaların karar aşamasında Milletvekili Abdulkadir Özel’in de yönlendirmesi ile devreye giren bir hayırseverin Kara ailesine yeni bir prefabrik ev yapma isteğini dile getirmesinin ardından, ertesi gün yerinde yapılan çalışma yapılarak evin inşasına başlandığını aktaran Kaymakam Musa Sarı, inşaatın hayırseverce tamamlanmasının ardından evin eksikleri ve mefruşatının da Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca ve yine destek olmak isteyen bazı hayırseverlerin de katkısıyla tamamlanacağını ve eskisinden daha da güzel bir şekilde aileye teslim edilip, mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti.

Kaymakam Sarı, desteklerinden dolayı Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Milletvekili Abdulkadir Özel’e, hayırsever iş insanlarına, mahalle muhtarı ve arayıp destek olmak istediğini belirten herkese teşekkürlerini sunarak, “Geçtiğimiz haftalarda bölgemizde yaşanan orman yangını sırasında da aynı sahneyi daha önce yaşadık. Ülkenin her tarafından bizlere, mağdur vatandaşlara yardım veya fidan dikimine destek talepleri ulaştı. Telefonlarımız bu konuda olduğu gibi o zaman da susmadı. Ne mutlu bizlere ki böyle bir milletin, devletin ve ülkenin vatandaşıyız, ferdiyiz. Böyle durumlarda her zaman için birlik ve beraberlik ruhunun en hızlı şekilde hayata geçtiğini ifade ederek, katkı sunan ve destek belirten herkese bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın