Yasaklar bugünden itibaren geçerli!

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgınla mücadele kapsamında alınan yeni tedbir kararlarının uygulamaya geçtiğini duyurdu. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda alınan ek tedbirler kapsamında il genelinde bugünden itibaren cadde, sokak, meydan ve duraklarda sigara içme yasağı getirildiğini duyuran Kurul, 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında da sokağa çıkmalarının kısıtlandığını açıkladı.

Kurul, ayrıca alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasını kararlaştırdı.

Alınan kurul kararları ve 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkmasının kısatlanmasındaki istisnai haller şöyle duyuruldu;

Bir cevap yazın