Arsuz, eskisinden daha yeşil olacak!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan “Bugün Fidan, Yarın Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, bu yıl orman yangınlarından en çok nasibini alan ilçelerden biri olan Arsuz’da da fidan dikim töreni gerçekleşti.

Arsuz’da geçtiğimiz haftalarda ülke gündemine oturan orman yangınında zarar gören sahada, 11.11.2020 tarihinde saat 11:11’de düzenlenen kampanya kapsamında ilk ağacı Arsuz Kaymakamı Musa Sarı toprakla buluşturdu.

Pandemi dolayısıyla kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve az sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı törende, Kaymakam Musa Sarı, yanık sahaların en kısa sürede yeşillendirileceğini ifade etti.

Yangından zarar gören alanların fidan dikimine hazırlanması ve fidan dikimi çalışmalarının tamamlanarak sahaların eskisinden daha yeşil bir görüntüye kavuşturulması için gerekli girişimlerin yapıldığını anlatan Kaymakam Sarı, ağaçlandırma çalışmalarında da yangına dayanıklı fidan türü planlamaları yaptıklarını ifade etti.

Yangın gününden bu yana kendilerine Hatay il içi ve il dışından destek mesajları ve fidan geldiğini belirten Kaymakam Sarı, başta Orman Teşkilatı görevlileri olmak üzere, fidan dikimine katkı sunan ve katılan herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın