Hatay’da da HES Kodu artık zorunlu!

Hatay Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile banka, alışcveriş merkezleri ve bazı fabrikalara girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla ilave ek tedbirler aldı.

Bu kapsamda 09.11.2020 pazartesi gününden geçerli olmak üzere  vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlara girişlerinde, banka, elektrik, internet, su abonelikleri, posta dağıtım vb. işlemleri yürüten işletmelere, 250 personelden fazla çalıştıran fabrika, atölye ve üretim tesislerine, alışveriş merkezlerine girişlerde, Oturma kapasitesi 15 masadan fazla olan veya günlük giriş-çıkış sayısı 100 kişiden fazla olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri vb. yerlerde HES kodu sorgulaması yapılmasına, yukarıda yer alan tüm işletmelerde yapılan sorgularda RİSKLİ bulunan kişilerin sorgu yapan kurum veya kuruluş tarafından yetkili makamlara (Valilik, Kaymakamlık veya kolluk Birimlerine) ihbar edilmesi kararlaştırıldı.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği idari para cezası uygulanması, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’nci ve 206’ncı maddeleri kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.

Bir cevap yazın