Melekler finalde nefesleri kesti!

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 8. haftasında Hatay Büyükşehir Belediyespor, sahasında İzmit Belediyespor’u 71-65 yendi.

Antakya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Derin, Gizem, Alexis Prince, Hind Ben Abdelkader ve Gueye ilk beşiyle başlayan mavi beyazlılar, ilk çeyreği 21-11 geride tamamladı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor ikinci çeyrekte pota altından bulduğu sayılarla etkili olmaya çalıştı ancak yüksek tempoda geçen ikinci çeyrek, konuk takım İzmit Belediyespor’un 38-31 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde iki takım da skor üretmekte zorlandı. Savunma sertliğini artıran iki takımın mücadelesine sahne olan üçüncü çeyrek İzmit Belediyespor’un 54-46 üstünlüğü ile geçildi.

Mücadelenin final çeyreği adeta nefesleri kesti. Yaptığı etkili ve sert savunma ile rakibini durdurmayı başaran Hatay Büyükşehir Belediyespor, hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla önce farkı kapattı daha sonra da öne geçti. Prince ve Gueye ile skor üreten Hatay’ın Melekleri, nefes kesen mücadele sonunda sahadan 71-65 galip ayrılmayı başardı.

Bir cevap yazın