HADO’nun başlaması, Akdeniz’de suların durulmasına bağlı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Madenli Balıkçı Barınağı’nda tamamlanma noktasına gelen HADO (Hatay Deniz Otobüsü) Projesi’nin maliyetini 15 milyon lira olarak açıkladı. ‘HADO başlatılamayacak’ şeklindeki eleştirilere yanıt veren Başkan Savaş, projenin tamamlandığını, seferlerin Akdeniz’deki konjonktüre bağlı olarak başlayabileceğine dikkat çekti.

HADO’yu özel sektöre ile işletmeyi tercih ettiğini anlatan Başkan Savaş, “HADO, 15 Milyon Liralık bir projedir. Ben Hatay Halkının 15 milyon lirasını bu projeye koydum. Basit ve keyfi bir proje olsa oraya o kadar para koymam. 10 milyonu valilikten 10 yıllığına kiralama bedeli, 5 milyonu da oradaki bitmek üzere olan inşaat bedeli. Bu bedel Hatay halkının ticari ve turizm anlamında yukarı çıkarmasını istediğimiz çıta için ödendi. Ben, Hatay halkının menfaatine olmayacak 5 kuruşu bile harcamam. HADO ile beraber, Akdeniz’de şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandıracağız. İnşaatı bitti, gemi alınıyor zaten. Geriye Akdeniz’deki rahatlama kaldı. Bismillah deyip başlama işi Akdeniz’deki konjektöre bağlı” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile uyumlu çalışmalarına değinen Başkan Savaş, “ Madenli Barınağı’nda su sporları merkezi, HADO işletilecek, ticari kuruluşlar var, yat limanı var. Bütün bunları düşünmüş Sayın valimiz. Biz bu şehrin huzuru ve gelişmesi için çalışmaya mecburuz. Kimse Vali Bey ile başkan kavga edecek diye beklemesin, biz bu şehri geliştirmek için birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu..

Bir cevap yazın