‘Serinyol -Madenli yolunun yapımı engelleniyor’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Serinyol-Arsuz Madenli yolunun yapımı için 4 aydır Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alamadıklarını belirtirken, kendisine muhalefet yapacaklar diye Hatay’ı sıkıntıya sokacak uğraşlara girenler olduğuna dikkat çekti.

Antakya-Arsuz arası ulaşımı kısaltacak, bölgeyi kalkındıracak yolun stratejik bir yol olduğunu ve bölgenin iktidar milletvekillerinin yolun yapımı için izin alabileceklerini ifade eden Başkan Savaş, Serinyol-Madenli yolunun yapılmasının engellendiğine vurgu yaptı.

Yolun yapılmasının önemine değinen  Başkan Savaş, “Serinyol-Madenli Yolu Projesi, önemli bir bağlantı yolundan ziyade Amanoslarda terörü kurutacak önemli bir kavşak olacak. O yol sadece Antakya, Ova, Arsuz ve İskenderun bağlantısı değil, aynı zamanda Belen’den bu tarafa terörü kurutmak için en önemli kavşak noktasıdır. Sadece sıradan bir yol değil, stratejik ve güvenlik açısından Hatay için çok önemli bir proje.Biz de Serinyol-Madenli arası yolu yapalım dedik. 4 aydır, Tarım ve Orman Bakanlığına başvurduk, ama bu 4 aydır izin alamadık. Oysa isterlerse, 1 günde izin verirler. Maksat, CHP’li belediyenin hizmet etmesini engellemek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın