Hatay’da siren uyarısı!

AFAD ile ASELSAN A.Ş. arasında imzalanan “Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi” kapsamında Hatay’da Kurulumu tamamlanan Siren Sistemlerini denemek amacıyla yapılan siren denemesi il genelinde vatandaşları tedirgin etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde yankılanan siren sesleri dolayısıyla, “AFAD ikaz ve alarm siren denemesidir! Lütfen panik yapmayınız!’ diyerek halkı uyarırken, uygulamanın 30 Ekim’e kadar devam edeceğini duyurdu.

HBB, siren  ve ikez denemesi örneği yayınlarak, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün duyurusunu hatırlattı: “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile ASELSAN A.Ş. arasında 19.02.2019 tarihinde imzalanan “Gaziantep, Hatay ve Kilis İlleri İkaz ve Alarm (Siren) Sistemleri Kurulumu İşleri Sözleşmesi” kapsamında Hatay’da Kurulumu tamamlanan Siren Sistemlerinin geçici muayene kabul ve deneme işlemleri 20 – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu işlemler; sahada siren seslerinin çaldırılması ve sesli anons şeklinde olacaktır.”

Bir cevap yazın