Aile boyu hırsızlık çetesi polisten kaçamadı

Samandağ ve Arsuz İlçe Jandarma Komutanlıkları’nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve OYİ Timi işbirliğiyle düzenlediği çalışmada faili meçhul 13 hırsızlık olayına karıştığı belirlenen aynı aileden 4 kişi olmak üzere 6 kişi tutuklandı. Samandağ/Çevlik – Arsuz/Kale Karayolunda farklı tarihlerde meydana gelen 8, Meydan Mahallesi Sahil Set karayolunda da farklı tarihlerde meydana gelen 5 ayrı faili meçhul otodan hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla başlatılan çalışmada, hırsızlık zanlısı Ş.Ç.’nin önceden otodan hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu tespit edildi. Samandağ’da yakalanan S.Ç ile birlikte eşi E.Ç., kızı N.Ç., oğlu İ.Ç. ve gelini N.Ç. de tutuklanırken, oğlu İ.Ç’nin de yine hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Ekipler, Samandağ’da PTS’nin ilçe giriş ve çıkış kayıtlarında yapılan incelemede; olaylarda kullanıldığı değerlendirilen ve ön camında “ÇAPKIN” yazısı bulunan beyaz renkli Şahin marka 31 AFE 31 plakalı aracın, ilçeye giriş ve çıkış saatlerinin, olay tarihleri ile eşleştiğini tespit etti.

31 AFE 31 plakalı aracın Ş.Ç. adına tescilli olduğu ve şahsın önceden otodan hırsızlık suçundan kaydı bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, ekipler Ş.Ç. ve ailesinin şüpheli albümünde bulunan fotoğrafları mağdur ve tanıklara gösterdiğinde, şüpheliler Ş.Ç’nin eşi E.Ç., kızı N.Ç., oğlu İ.Ç. ile damadı S.Ç. ve kardeşi O.Ç de teşhis edildi. Ayrıca Samandağ olay yeri inceleme timi tarafından olay tarihinde mahallinden elde edilen parmak izinin O.S. isimli şahısla eşleştiği kriminal raporu ile tespit edilmiş olup, şüphelilere ait adresler İl J.K.lığı Suç Araştırma Kısmı (SAK) tarafından tespit ve teyit edildi.

Tespit ve adres teyit işlemlerinin tamamlanmasının ardından, şahısların ikamet ettikleri Antakya ilçesi Kantara Mah., Serinyol Mah. ve Kırıkhan Fatih Mahallesi’nde bulunan ikametlerinde Samandağ Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden; Kapısuyu ve Meydan J.Krk. K.lığı ekipleri, JASAT, OYİ timi, Jandarma Asayiş Komdando Timi, KOM ile 2 kadın Astsubayın katılımı ile yapılan aramada Ş.Ç. E.Ç. ve İ.Ç.’ye ait müşterek ikamette çalıntı cep telefonu ve hayvan figürlü bıçak ile O.S’nin ikametinde çalıntı gözlük ve 28 Adet 9 mm tabanca fişeği bulunarak muhafaza altına alındı.

İ.Ç. isimli şahsın halen hırsızlık suçundan Silifke Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu tespit edilmiş, O.S ve S.Ç ile O.Ç isimli şüphelilerin yakalanması amacıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılmıştır. Operasyon sonucunda Ş.Ç, E.Ç, N.Ç ve Ş.Ç’nin gelini B.B. ile 31 AFE 31 plakalı aracı kullanan C.Ç. sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın