Devlet Bahçeli, ormanları yakan hainlere ateş püskürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hatay’daki orman yangınlarına da değindi. Ormanı topraktan ayrı düşünmenin mümkün olmadığına vurgu yaparak, “Ormana kasteden toprağa, toprağa kasteden vatana kastetmiştir” diyen Bahçeli, yangını üstlenen terör örgütlerini de lanetledi.

9’u ormanlık, 6’sı kırsal alanda, 15 yangın tespit edildi

Yangınların nasıl çıktığı ile ilgili araştırmaların devam ettiğini ifade eden Bahçeli, “Bölücü İhanet ateşiyle yanan vicdanlar yeşili göremez, görse de tanıyamaz. Orman demek sadece ağaçlardan, sadece canlılardan demek değildir, orman berekettir, havadır, hayattır, yurttur, yuvadır. Ormanı topraktan ayrı düşünmek mümkün değildir. Ormana kast eden vatana kast etmiştir. Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kimler sabotaj yaptıysa cezalandırılmaları kaçınılmazdır. Hatay’da çıkartılan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılmıştır. Evleri yanan ve riskli bölgelerde oturan 542 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Hatay’da 9’u ormanlık, 6’sı kırsal alanda 15 yangın vakası tespit edilmiştir. Çok şükür yangınlar kontrol altına alınmıştır. Hatay ve Kahramanmaraş’ta insanlarımızı evsiz bırakan, ağaçları yakıp yıkan yangın son zamanların en trajik olayları arasındadır. Devamında Osmaniye ve Trabzon’da da yangınların görülmesi büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Yangınlarla ilgili incelemeler devam etmektedir” dedi.


Devlet Bahçeli, Milletvekili Lütfü Kaşıkçı ile Hatay ‘da evi barkı yanan, ağacı ve tarlası ateşe verilen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘Yanan alanlar eskisinden daha da yeşile kavuşacak’

Hatay’da evi barkı yanan, ağacı ve tarlası ateşe verilen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bahçeli, “Terör örgütü, 2019 yılında “Ateşin çocukları” örgütünün kurulduğunu duyurmuştu. İlk eylemleri 11 Temmuz 2019’daki Fethiye’de görülmüştü. Bunlar ateşin değil, iblisin çocukları, ihanetin çakallarıdır. Kimin çocukları oldukları meçhul olan bu şerefsizlerin bir an önce yakalanması ve hesaba çekilmesi en acil hukuk ihtiyacıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve muktedirdir. Neresi yanmış, yakılmışsa ümidim eskisinden daha da yeşile kavuşmasıdır. Tüm ağaçlarımızı yaksalar da fidan dikecek toprağımız vardır, topraklarımız susuz kalsa da sulayacak kanımız vardır. Düşman çok olsa da yenecek kudretimiz vardır. Zalimler karşımıza çıksa da, alayını birden yıkacak imanımız vardır. Biz Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın