Başkan Savaş, yangının perde arkasına dikkat çekti!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen’de çıkan ve 33 saat sonra kontrol alınan yangını  “Hatay’ın karıştırmak isteyenlerin bir oyunu” olarak değerlendirirken, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Olayın sadece bir yangın olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, yangınların altında şehrimizi ve ülkemizi karıştırma harekatları yattığını ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’a çok şükür hiçbir şey olmaz, olmayacak da. Ama Hatay ve Türkiye için oynanan oyunlar var. Hatay Akdeniz’in en güneyinde olması, Ortadoğu’da bulunması, demografik yapısının zengin olmasından dolayı şehrimizi karıştırmak istenen bir çalışma var. Bu çalışma uluslararası kendini dünyaya hükmettiğini düşünen ve bütün bölgeleri istediği gibi yönetme arzusu içinde olan güçlerin olduğunu düşünüyorum. Biz çok büyük badireler atlatmış ve bağımsızlık mücadelesi vermiş bir şehiriz. Hatay halkı güçlü ve tek yapıda olunan yerden çok daha güçlüdür. Hatay’ı karıştırmak isteseler de biz daha uyanık ve sağduyulu olacağız. Sakın kimse dinsel, etnik ve bölgesel provakasyonlara gelmesin. Biz birlikte Hatay’ız. Birlikte bu ülke için gerekliyiz. Hepimiz de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız. Bizim bu zenginliğimizi bize karşı zayıflık olarak kullanmak isteyenlere cevabı Hatay halkı veriyor. Bundan sonra da vermeye devam edecek. Özellikle gençlerimizi bu konuda uyarmak istiyorum. Hiçbir şekilde provakasyonlara gelmesinler. Sağduyumuzu koruyacağız bu günleri hep birlikte aşacağız” dedi.

“Atatürk’ün bizlere emanet ettiği şehrimize sahip çıkmalıyız”

Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Savaş, “Akdeniz’de enerji ve gıda mücadelesi var. Azerbaycan ve Ermenistan arasında sorun var. Şuanda kızgın ateş gibi duran İdlip var. Sonbahar gelirken de Hatay’ın ormanlarını yakmak isteyen bir zihniyet var. Bunun altında yatan tek sebep Türkiye Cumhuriyeti devletini zayıflatmak ve Hatay’dan başlamak üzere ülkede bir kaos çıkarmak. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son sevdası, Hatay için söylediği sözler ve Fransızlardan bağımsızlığımızı kazanıp serhat şehri olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği şehrimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın