Hatay’a TBMM’den daire başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na gazeteci Nida Yılmaz’ı atadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Televizyonu’nda uzun yıllar görev yapan Yılmaz, üniversite eğitimi için gittiği Ankara’dan memleketi olan Hatay’a, 26 yıllık basın-yayın tecrübesiyle Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin yeni başkanı olarak döndü.

Makamında, Yılmaz’ı kabul eden Başkan Lütfü Savaş, yapılan hizmetlerin ve projelerin doğru ve etkili şekilde anlatılması, halkın taleplerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi, EXPO 2021 süreci ve diğer alanlarda iletişimin ve tanıtımın önemini vurguladı. Savaş, “Belediyemizin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevini alanında çok tecrübeli olan gazeteci çalışma arkadaşımız Nida Yılmaz’a emanet ediyoruz. Hayırlı olsun, başarılar diliyorum” dedi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yılmaz da görevini en iyi şekilde yapmak üzere yoğun şekilde çalışacağını ifade ederek, “22 yılı TBMM’de geçen meslek hayatımı bundan sonra Sayın Başkanımız Lütfü Savaş’ın güven ve takdiri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak sürdüreceğim” dedi.

NİDA YILMAZ KİMDİR?

Nida YILMAZ, 1969 Yılında Hatay’da doğdu. İlköğreniminin ardından orta öğrenimini Antakya Fevzi Çakmak Ortaokulu, lise öğrenimi Antakya Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümü mezunu olan Yılmaz meslek hayatının başında Özgün Medya, Hürriyet Grubu ve Anka Haber Ajansında muhabir olarak çalıştı, araştırma-dosya haberler hazırladı.

1998 yılından bu yana TBMM Televizyonu’nda parlamento muhabiri, haber editörü, program yapımcısı ve program sunucusu olarak çeşitli görevlerde bulunan Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümü’nde Atatürk’ün Samsun’a çıkmadan önceki 6 ayını anlatan “Mondros’tan Samsun’a” adlı belgeselin yapımcı/yönetmenliğini yaptı.

Nida Yılmaz, ulusal basında yayımlanan TBMM’nin 1920’den itibaren kullandığı binalar devlet bütçesinin hazırlanış süreci ve milli mücadele dönemini kapsayan çok sayıda belgeselin metin yazarlığı ve yönetmenliğini de üstlendi.

“Orleans Bakiresi Jeanne D’arc” adlı biyografik bir romanı da bulunan Yılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Üyesi olup Hatay Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Nida Yılmaz 3 yıldan bu yana Sürekli Basın Kartı Sahibidir.

Bir cevap yazın