‘Yanan alanlar, maden veya turizm alanı olmayacak’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyada geniş yer bulan orman yangınlarının Hatay’da kurulması planlanan 9 adet maden sahası ile ilgili olduğu yönündeki spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ormanların, Anayasa ile korunduğunun ısrarla altını çizen Bakan Pekdemirli, yanan alanların maden sahasına veya turizme açılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

Bakan Pakdemirli, “Ormanlar anayasa ile korunduğu için,  yangından sonra bölgenin imara açılması, madene veya turizme tahsis edilmesi söz konusu değildir. Hatay’daki yangınlar bunlarla ilintili ve bağlantılı değildir. Orman alanları ile ilgili Anayasa’da denir ki; ‘Orman alanları daraltılamaz.’ Bu spekülasyonlara vatandaşlarımızın asla kulak asmamalarını, gülüp geçmesini özellikle istiyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Pakdemirli, basın açıklamasının ardından, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet ile birlikte yangında hasar gören meskenlerde incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla buluştu.

Bir cevap yazın