CHP Heyeti, Hatay’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Arsuzlu Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki heyetle Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yangında zarar gören alanları inceledi.

Böke ve Öztunç’a incelemelerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Serkan Topal ve Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, ilçe başkanları eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptığı açıklamada, ciğerlerinin yandığını ve çok üzgün olduklarını belirterek, iki ay içerisinde bu kadar büyük yangın çıkmasının sorumlularının bir an evvel ortaya çıkarılmasını istedi.

Yangında zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Böke, önce trafo patlaması ardından da sabotaj açıklaması yapıldığına dikkat çekerek, devlet yetkililerinin gerekli açıklamayı yapmaya davet etti.

Yangın nedeniyle oluşan zararın telafi edilmesi konusunda çağrıda bulunan Böke, “Mutlaka vatandaşlarımızın bu hasar tespit sonrasında hasarlarının giderilmesi, telafi edilmesi, can ve mal güvenliğinin yeniden sağlanması için bütün bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tekrar hepimize geçmiş olsun” ifadesini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da kentte 1,5 ay içerisinde ikinci büyük yangın çıktığını belirterek, “ Bir ayda ikinci büyük yangın. Yangının farklı noktalarda çıkması ise sabotaj ihtimalini artırıyor. Hatay yanmıyor, yakılıyor. Birileri yakıyorlar, birileri sabotaj peşindeler. Kimdir, kimlerdir bunların bulunması gerekiyor. Devletin bunları bir an önce bulması gerekiyor. Belli ki birileri Hatay üzerinden bir karışıklık istiyor ve buna Hataylı izin vermez. Hatay Türkiye’nin en önemli mozaik kentlerinden birisidir. Birlik ve beraberliğin olduğu bir kenttir, buna asla kimse izin vermeyecektir. Sanki önceden planlanmış, hesaplanmış ince bir ayar yapılmış gibi durum var ama tabii ki yetkili merciler, devletimiz bunları ortaya çıkaracaktır” dedi.

Yaşanan felaketin Hatay ve Türkiye için çok büyük olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra Valiliğimiz gerekli hasar tespiti yapacaktır. Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimiz ve hayırsever iş insanlarımızla birlikte gücümüz ölçüsünde vatandaşlarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın