Milletvekili Yayman, ‘Beyaz altın’ topladı

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Amik Ovası’nda pamuk hasadına katıldı. Kırıkhan Topboğazı’nda gerçekleştirilen hasatta Milletvekili Yayman’a İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay ve çiftçiler katıldı.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, bu yıl 300 bin dekardan fazla alanda ekilen “beyaz altın”dan 200 bin ton civarında rekolte beklendiğini belirterek, “İlimizde pamuk üretimi fazla olmasına rağmen bu yıl uygulanan sistem sebebiyle 3 yıl aynı ürünü ekmemek üzere bu yıl pamuk üretiminin bir kısmı mısıra kaydı. 190 bin dekar civarında mısır üretimimiz var bu yıl o sebepten dolayı pamuk üretimimiz gecen yıla göre azaldı” diye konuştu.

Milletvekili Hüseyin Yayman da, Hatay’ın pamuk üretiminde Türkiye üçüncüsü olduğunu belirterek, “Türkiye pamuk üretiminde dünyada 8’inci, tüketimde ise 4’üncü sırada. Bu şu demek; biz pamuk ithal ediyoruz. Hem Türk tekstili için hem Türkiye’deki hayvancılık sektörü ve yem endüstrisi için hem de günlük hayatta kullanım bakımından pamuk çok çok önemli ve değerli bir ürün pamuk. Ben buradan Amik Ovası çiftçilerimiz için Tarım ve Orman Bakanımıza, Bekir Pakdemirli’ye selamlarımızı gönderiyoruz ve böylesi stratejik bir ürünümüze daha çok destek bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın