Hatay, Türkiye’de ilk sırada

Hatay Valisi Rahmi Doğan, korona virüs tedbirleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yapılan denetimi bu kez Kırıkhan’da gerçekleştirdi. Hayırlı işler dilediği esnaf ile vatandaşları maske takılması ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyaran Vali Doğan’a Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile kolluk kuvvetleri ve kurum amiri eşlik etti.

Denetimde Vali Doğan, kendisiyle tanışmak isteyen küçük bir çocuğun isteğini de kırmadı. Maske takan çocukla korona dolayısıyla yumruk yumruğa selamlaşan Vali Doğan ile miniğin sohbeti denetime katılanların yüzünü güldürdü.

Kanatlı Caddesi’ni boydan boya yürüyen Vali doğan, dezenfektan tünelinden geçtikten sonra, “Hepimizin sağlığı için maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat ederek bu virüsü hep birlikte yenebiliriz! Gücümüz tedbirlerde!” diyerek, tedbirlere uymanın önemine değindi.

Türkiye’de 30 büyükşehir arasında en az Kovid-19 hasta sayısının Hatay’da olduğunu vurgulayan Vali Doğan, 100 bin kişiye düşen en düşük Kovid-19 hasta sayısı oranının 0,9 ile Hatay’da olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Hatay’ın denetimlerde de Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirten Vali Doğan, “Hepimizin sağlığı için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın