‘İSTE’ koronovirüs savaşçıları görevde !

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koronavirüse Karşı Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 2 Projesiyle Teknofest’20 de ön elemeyi geçti. Hastalığı atlatan birçok kişideki ortak noktalardan birinin bağışıklık sisteminin güçlü olması vurgulanırken, İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eda Adal, virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek adına öğrencileriyle birlikte bağışıklık sistemini bitkisel bazlarla güçlendiren ‘Moringa oleifera bitkisinden elde edilen biyoaktif maddelerin enkapsülasyonu ve fonksiyonel ekmek üretiminde kullanılması’ ve ‘Yulaf sütü ve avokado yağı kullanılarak fonksiyonel yoğurt üretilmesi’ projelerini üretti.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin virüse karşı etkili olduğu düşüncesinden hareketle İSTE Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyedi Dr. Eda Adal ve 10 öğrencisiyle birlikte hazırladığı projeler Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 20’ye ‘Biyoteknoloji İnovasyon’ kategorisinde ön elemeyi geçmeyi başardı. 

Günlük diyetlerde de kullanılması hedefleniyor

bağışıklık sistemini güçlendirmek adına ‘Fonksiyonel gıda ve katkı maddelerinin geliştirilmesi ve üretimi’ teması adı altında, İSTE akademisyenleri ve öğrencilerinin takviye gıdalar üretimini ve bunların günlük diyette ve sonrasında yemeklerde kullanımını sağlamak üzere hazırladığı projelerle bitkisel bazlı bağışıklık sistemini güçlendirici fonksiyonel ürünler üretmek ve bunların bir sonraki aşamada hem yöresel hem de normal yemeklerde kullanımını araştırmak amaçlandı.

Bir cevap yazın