Lütfü Savaş’tan ürküten rakam

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Batıayaz Mahallesi’nde başlayıp, Antakya Kisecik Mahallesi’ne kadar yayılan ve 5 günde söndürülen orman yangını sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

Yangından etkilenen Yaylıca, Seldiren ve Yeniköy’deki vatandaşları da ziyaret eden Başkan Savaş, Hatay halkına geçmiş olsun dileklerini iletirken, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için üstlerine düşeni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

‘3 bin hektar kül oldu’

93 saatte söndürülen yangında ekiplerin büyük mücadele örneği sergilediğini ifade eden Başkan Savaş, “3 bin hektarlık bir alanda çıkan yangında maalesef ağaçlarımızı ve birçok canlıyı kaybettik. Yerleşim yerlerine çok yakın olması sebebiyle burada yaşayan vatandaşlarımız büyük kayba uğradı. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Günlerce süren yangında büyük mücadele örneği sergileyen tüm birimlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretinde Başkan Savaş’a eşlik eden CHP Hatay Milletvekilleri, Antakya’da Orman Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasını talep ettiklerini belirterek, bölgede yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın