Suzan Şahin’den yaylım ateşi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Samandağ’da başlayıp Antakya’ya sıçrayan ve yüzlerce hektar araziyi küle çeviren orman yangınının ardından 5 ilçede kurulması planlanan 9 tane maden arama sahasına da dikkat çekerek, eleştirileriyle hükümeti adeta yaylım ateşine tuttu.

5 günde kontrol altına alınan Hatay’daki orman yangınında resmi açıklama olmamasına rağmen, yaklaşık 2 bin 500 hektarlık ormanın zarar gördüğünü ifade eden Şahin, ağaç katliamının ardından maden sahalarıyla da doğa katliamı yaşanmasına engel olmak için hep birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

Doğa katliamına izin vermeyecekleri söyleyen Milletvekili Şahin, “Ormanlar Milli servetimizdir. Milli servetimize, toprağımıza sahip çıkmalıyız. Hem Cumhuriyetimizi, hem hak, adalet ve hukukumuzu korurken, hem de doğamızı, suyumuzu ve ormanlarımızı da korumak zorundayız. Samandağ’da cayır cayır yanan ormanlarımızda resmi açıklama olmamasına rağmen 2 bin 500 Hektar civarında bir alanın zarar gördüğünü biliyoruz. Artık, ormanlarımızı, doğamızı, suyumuzu koruyamıyorlar. Onlara da sahip çıkmak bize düştü. Hepimiz, ‘Temiz su, temiz hava, yeşil bir Türkiye’ istiyoruz. Bunun için hep beraber çalışmalıyız. Hatay’da 9 bölgede maden arama sahası ruhsatı verilecek.  Bunlara da karşı duruyoruz. Hatay’da da doğamıza, ormanımıza, toprağımıza zarar verecek maden arama sahaları istemiyoruz. Kimsenin Hatay’ın doğasını kirletmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın