ATSO Heyeti yangın bölgesinde

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, beraberindeki heyetle birlikte Hatay’da dört gün sonra kontrol altına alınan yangın bölgesini yerinde incelemek ve görevlilere destek vermek amacıyla kriz yönetim merkezini ziyaret etti.

Kriz merkezinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay ile biraraya gelen ATSO heyeti, bölgenin tekrar yeşile kavuşması için ağaçlandırma kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, STK’lar olarak asıl görevlerinin şimdi başladığını belirtirken, “Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin bizzat koordine ettiği, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın ve Hatay Milletvekillerimizin bir an bile yalnız bırakmadıkları, söndürme çalışmalarında itfaiye ve orman teşkilatlarımıza bizlerde destek amaçlı üzüntümüzü paylaşmaya geldik. Alanın ağaçlandırılması çok önemli. Yangınla ilgili herhangi bir şaibenin oluşmaması için yanan orman bölgesi, alanı dışında kullanılmaması gerekir. Bunun için Hatay’ın tekrar yeşile kavuşması işçin büyük bir kampanya başlatacağız” dedi.

ATSO Meclis Başkanvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da, can kaybı olmamasının acılarını hafiflettiğini belirterek, “ATSO çatısı altında bu acımızı dindirmeye çalışan emekçilerimize destek vermeye geldik. Umuyoruz ki yangın tamamen söndürülür, tekrar alevlenmez ve birlik içerisinde, huzur, barış kenti, turizm şehri Hatay hak ettiği konuma ulaşır” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, bölgenin en kısa zamanda ağaçlandırılıp eski görünümüne kavuşturulacağını belirterek, vatandaşları orman yangınları konusunda uyardı.

Hatay’daki yangına 23 farklı bölgeden, 50’den fazla ilden araçla müdahalede bulunulduğunu vurgulayan Pakdemirli, yangının belli yerlerde parlaması ihtimaline karşı bölgede araçların olduğunu da vurguladı.

Bir cevap yazın