Beşiktaş’tan Atakaş Hatayspor’a şampiyonluk gecesi!

İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan Hataylı vatandaşlar, Atakaş Hatayspor için düzenlenen “Süper Lig’e Merhaba” yemeğinde biraraya geldi.  Bordo-beyaz renklere gönül veren Hataylıların düzenlediği Şampiyonluk gecesine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Hatay’daki hoşgörü, barış ve ayrı inançların bir arada yaşayabildiği binlerce yıllık geçmişe dikkat çekerek,  bu güzelliklerin yanına sporu eklediğinizde Hatay’ın sorumluluğunun daha çok arttığını vurguladı.

Etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yanısıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Hatay TFF Temsilcisi İbrahim Edhem Süner ve Hatayspor yönetim kurulu üyeleri, iş insanları ve Hataylılar katıldı.

 “Sporu zorlaştıran, içindeki aktörler”

Destek verdiği Hatayspor’un her zaman yanında olmaya söz veren İmamoğlu, “Spor, zor iş. Aslında sporu zorlaştıran, içindeki aktörler. Çok genç yaşta, 31 yaşında Trabzonspor’da yöneticilik yaptım. Sporun aslında ne kadar duygu dolu, insanları ne kadar birbirine birleştirebilen, insanları bir araya getirebilen gücü olduğunun farkında birisiyim. Ama sporu çok ayri bir yere koymak, çok kendi duygusu içerisinde tartışabilmek, konuşabilmek, hissettirebilmek lazım. O zaman inanılmaz bir manevi gücü var. Ama ülkemizde, futbolun bir yönü var. Futbol denince akla; çatışmalar, kavgalar, ağza alınmayacak cümlelerin kurulduğu, insanların birbirine hasım gibi baktığı alan geliyor. Şimdi tribünler boş ama inanın bazen dolu olmasının yerine, boş olmasını tercih edebileceğin manzaralar da yaşanmıyor değil.”

“Hatay’ı anlatmaya cümleler yetmez”

Hatay’ın çok kültürlü yapısı, mutfağı, tarihsel birikimi ve güzel insanlarıyla çok özel bir şehir olduğunu ve anlatmaya cümlelerin yetmeyeceğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, “Ben, Hatay’ı kültürüyle, o güzel sofrasıyla Beylikdüzü’nde görev yaparken de konuk etmiştim. Sonra Lütfü Başkan’ımın misafirperverliğinde, geçen yılki o yoğun günlerimizde de birkaç kez bir araya geldik. O sıcaklığı, dostluğu, samimiyeti biliyorum ve yaşıyorum. Temelinde hep şunu hissettim ve her yerde söylüyorum: Bazı kültürler ve bazı şehirler var ki, dünyaya anlatın anlatabildiğiniz kadar. Dünyaya anlatımı çok kuvvetli olabilecek kentlerden bir tanesi Türkiye’mizde. Niye? İçinde hoşgörü var, içinde barış var, içinde ayrı inançların bir arada yaşayabildiği binlerce yıllık geçmişi var. O zaman, spordaki bu tehdidin yanına, Hatay’ın böyle güzel bir duygusunu koyduğunuz zaman, bence Hatay’a tarihi bir sorumluluk düşüyor. Sadece futbolu konuşmak Hatay’a ve Hatayspor kimliğine haksızlık olur. Hatayspor’un kimliğinin altında, sporu konuşmadan spor mücadelesi verebilmenin felsefesini yazmak zorundasınız. Bu bağlamda bir başarı elde ederseniz hem Türkiye’ye örnek olur hem de Hatay’ın gerçek hüviyetinin futbola yansımış halini ortaya koymuş olursunuz. Türkiye’nin her alanda böylesi duygulara, iyi düşüncelere ihtiyacı vardır. Hayatımızın her evresine, her anına, her noktasına bulaşmış olan bazı işlerden bu işleri ayrı tutmamız lazım” derken, Süper Lig’e çıkan Hatayspor’u, futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri tebrik etti.

“Önce lige tutunacağız, sonra…”

Geceye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a teşekkür eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ülkemizde birbirimizi sevmemize ihtiyacımız var. Hatayspor hem göze hoş gelen futbol oynayacak, hem kaliteli futbol oynayacak ama Hatayspor, kalecisinden santrforuna, hocasından yöneticisine, yöneticisinden taraftarına kadar herkesle iyi diyalog kuracak ve Hatay’ın güzelliklerinin Türkiye’nin her tarafına yayılması için çalışacak. Biz, 4,5 yıl önce aldık bu takımı. 3. Lig’e düşerken, parmağının ucundan tuttuk ve buraya kadar getirdik. Yani 4,5 yılda, neredeyse 3 kategori atlamış durumdayız. Herkes Hatayspor’a şöyle bir bakıyor, asansöre inip binmeyeceğini düşünüyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın, bizim buraya gelene kadar dizlerimizde yaralanmayan yer kalmadı. Biz, asansöre binip, aşağı doğru hızlı geçiş yapmayacağız; burada kalıcı olacağız. Kalıcı olduğumuz kadar da burada başarılı olacağız. Amacımız; 3 yıl içerisinde Avrupa’ya yavaş yavaş açılmak” dedi. Başkan  Savaş, gecenin sonunda İmamoğlu, Akpolat ve Güzel’e Hatayspor forması ile şampiyonluk kupasının minyatürünü hediye etti.


Bir cevap yazın