“İskeleler hazır, tesisin bitmesini bekliyoruz’

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 108 yatın demir atabileceği, ilimizin turistik destinasyon noktalarından biri olacak olan Madenli Su Sporları Merkezi ve Yat Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Uluslararası su sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapacak olan Su sporları Merkezi iskelesinin tamamlandığını, tesisin de 10-15 güne kadar tamamlanacağını söyleyen Vali Doğan, merkezin yelkenli, sörf, kano, dalgıçlık gibi branşlarda hizmet vereceğini  ifade etti.

Madenli Balıkçı Barınağı’nda Su Sporları Merkezi’nin yanısıra, yat limanı ve HADO çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Vali Doğan, “Hem Arsuz, hem de İskenderun’un tam ortasında olan bir lokasyonda atıl durumda olan bir barınağa işlev kazandırdık. İskeleler tamamlandı.  Tesisler 10-15 gün içerisinde bitmiş olacak. Şuanda 108 yatlık bir iskele kurduk. Bu iskeleler hazır, sadece tesisin bitmesini bekliyoruz. Buraya alacağımız teknelerin sigortası ve güvenliği açısından bir sorun yaşamamız adına şuanda tekneleri almıyoruz. Ama 10-15 gün içerisinde tesisi bitireceğiz. HADO’yla ilgili de büyükşehir belediyesi tesislerini yapıyorlar. HADO’yu buradan kaldıracaklar. Bu şehir için bir getiridir. Ciddi bir yatırımdır. Turizm açısından da, insanlarımızın diğer bölgelere erişimi açısından da ciddi bir yatırımdır. Biz bunun önünü açmış olduk. Ben ilin valisi olarak, kim ilin hayrına iş yapıyorsa ben onun bir ucundan tutarım. Bu benim hem kanuni, hem de insani vazifemdir ve yönetim anlayışımdır” dedi.

Bir cevap yazın