‘Benim için bir madalyadır’

Dünyanın tek parça en uzun bisiklet yoluyla dikkat çeken Samandağ- Arsuz Yolu’nda mesire ve kamp alanları yapılacağını söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, yol üzerindeki orman arazilerinin koruma altında olduğuna bir kez daha vurguladı.

Hatay’da 22 aydır hizmet verdiğini, tam ekonomik krizin ve pandeminin olduğu bir süreçte ilin fizibilitesini çıkararak, projeleri hayata geçirmeye çalıştığını anlatan Vali Doğan, “Burada daha ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz. Kaldığımız sürece hizmet etmeye devam edeceğiz. Gittiğimiz vakit, insanlarımız arkamızdan ‘Valimiz bunu yapmıştı’ dediği zaman, bu benim için bir madalyadır” dedi.

Bisiklet yolunun dünya basınında yeraldığına dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, “Samandağ -Arsuz yoluna anlam katmak açısından yapmış olduğumuz Bisiklet yolu herkesin görmek istediği bir yer olarak göze çarptı. Dünyanın en uzun kesintisiz yolunu yaptık. İçimize sindi, çok mutlu olduk, keyif aldık. Eğer düz bir yol yapmış olsaydık bu kadar ilgi çekmeyecekti. Buranın ilgi çekmesinin tek sebebi 26 KM’lik bisiklet yolunun olmasıydı. Bu dünya basınında bile yer aldı. Biz bu yolu ekonomik krize rağmen yaptık. Bu bölgeye bisiklet yolunun yanısıra mesire ve kamp alanları da yapacağız. İlaveten buranın coğrafi güzelliğini görüyorsunuz. Bir tarafı deniz bir tarafı dağ ve ormanla kaplı. Bu alanları korumamız lazım. Bu alanda özel mülkiyet bulunmuyor.  Yolun tamamı orman arazisi ve koruma altındadır” dedi.

Bir cevap yazın