Turuncu-mavi aşkına!

İskenderun’un fırtınalar estiren efsane takımı İskenderunspor, küllerinden yeniden doğdu. Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Erzinspor A.Ş. hisselerinin devredilmesiyle yeniden profesyonel lige yükselen İskenderunspor FK ile ilgili müjdeyi duyuran İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Levent Yılmaz, Kulübün yeni başkanı Enes Ege Aygün’ü de ilk kez kamuoyuyla tanıştırdı.

Tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı,2020-2021 sezonunda 3 ligde, turuncu-mavi renklerle mücadele edecek olan İskenderunspor FK’nın  başarılarla dolu geçmişine yeni başarılar eklemek için çaba harcayacak olan yönetim kurulunun da en kısa sürede belirleneceğini söyledi.

‘Özlenen günlere döneceğiz’

İskenderunspor’un yeni oluşumu için yaklaşık 6 aydır görüşmeler yaptıklarını anlatan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Erzinspor, İskenderun’da müsabakalar yapmak istiyor ve mücadelesini burada gerçekleştirmek istiyordu. Belli görüşmeler yapıldıktan sonra bizim bir tek isteğimiz oldu; bu oluşumun İskenderunspor adı altında gerçekleşmesiydi. Yaptığımız mutabakatlar sonucunda, 2 gün önce alınan genel kurul kararıyla, takımın adı İskenderunspor FK olarak gerçekleşmiş oldu. İskenderun artık müsabakalara profesyonel olarak 3. Lig’de mücadele edecek.  Ve takımımızın kulüp başkanı ise Enes Ege Aygün. Bizler de İskenderun Belediyesi olarak, İskenderun halkı olarak her zaman kendisinin yanında destekçisi olacağız. Çünkü, İskenderun yıllarca başarıyı yakalamış, şampiyonluklar görmüş bir futbol şehri. İnşallah bugünden sonra yakalanan bu başarılara yenilerini ekleyerek, İskenderun halkına büyük heyecanlar, coşkular yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.  Yanımızda İTSO Başkanımız Levent Bey var. Yıllarca futbol deneyimi var. İskenderunspor’da kaptanlık yapmış biri olarak kendisi de işin başında olacak. İnşallah İskenderunspor geçmişteki özlenen günlerine en kısa sürede dönecek.  Biz bugüne kadar Hatayspor’un başarılı olması için Tosyalı Ailesi olarak çok özveride bulunduk ama artık ben İskenderun Belediye Başkanıyım. İskenderun sadece İskenderun’u değil tüm Hatay’ı kapsayacak. Nasıl bugüne kadar Hatay’ın başarısıyla övündüysek, İskenderun Belediye Başkanı olarak, İskenderunspor için, yani Hatay’ın takımı olan İskenderunspor için tüm Hataylılardan destek istiyorum.  Formamızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Rengimiz Turuncu-Mavi. Üçüncü renk olarak da beyaz seçildi. Önümüzdeki günlerde forma tanıtım toplantımız da olacak” dedi.

‘Kararlıyız’

İskenderunspor FK Kulüp Başkanı Enes Ege Aygün, İskenderunspor’un mazisinden çok etkilendiğini ve takımı özlenen o eski günlere getirmek için çalışacaklarını belirterek,  “Öncelikle İskenderun’u gezmeye geldim ve bu şehri çok sevdim. Sonrasında İTSO başkanımızla görüşmelerim oldu. İskenderunspor’da yıllarca futbol oynadığını ve İskenderunspor’da kaptanlık yaptığını öğrendim. Bu projede beni en çok heyecanlandıran şey İskenderunspor’un mazisi oldu. Bununla ilgili Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı ile yaptığımız istişarelerden sonra bugün buradayız. Çok heyecanlıyım. İnşallah İskenderunspor’u eski günlerine tekrardan kavuşturacağız” dedi.

‘Hatay, İskenderun ikilemi ortadan kalksın’

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, İskenderunspor’un 3. Lig takımı olarak taraftarlarının karşısına çıkacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Başkanımız Enes Bey İskenderunspor’un finans sorununun büyük bir kısmını çözerek, istediğimiz ortamı İskenderun’da sağlayacak. Bugün iki güzel haber paylaşılmış oldu. Hatayspor’un Süper Lige çıkması büyük bir başarı. 53 yıl sonra Hatayspor’u şampiyon yapan bir başkan var. İnşallah bundan sonraki süreçte belediye başkanımızın liderliğinde takımımızı da çok iyi yerlere taşıyacağız. Bizim tek isteğimiz; İskenderun taraftarımızın bu işe emek veren hepimizi desteklemeleri.  Kimseden başka bir şey istemiyoruz. Lütfü Başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Kendisine, Hatayspor’da oynamayıp, 1. ve 2. Ligde oynayan kaliteli ve nitelikli oyuncuların bir kısmını alabileceğimizi ifade ettim. O da bize destek olacağını ifade etti. Artık şunu bırakalım; yok Hatay’dı, yok İskenderun, dağın arka tarafayı, ön tarafı diye… Bu ikilem yavaş yavaş ortadan kalksın. Büyükşehir belediyemiz nasıl Hatayspor’u şampiyon yaptıysa İskenderunspor’a da destek vereceğini belirtti.  İskenderun’da büyük bir futbolcu potansiyeli var. Sizlerden ricamız; dışarıdan bazı arkadaşlar çok olumsuz şeyler yazıyorlar bu da bizi rahatsız ediyor.  Enes kardeşimize ve kulübümüze sahip çıkalım” dedi.

Bir cevap yazın