İskenderun’dan Hatay Valisi’ne teşekkür

Bölgenin teknik eleman sıkıntısını büyük ölçüde giderecek olan Mesleki Eğitim Merkezi İskenderun’a yapılacak. Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın çok önem verdiği projeye DOĞAKA, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) tam destek verdi.

İçerisinde 6 adet Atölye yapılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi’nin Protokol Töreni, Hatay Valiliği İskenderun Çalışma Ofisi’nde yapıldı. Protokolü, Hatay Valisi Rahmi Doğan, DOĞAKA, İTSO, İSTE ve Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri imzaladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) aracılığıyla desteklediği 2019 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, destek almaya hak kazanan “Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Mesleki Eğitim Merkezi” projesinin maliyetini 15 milyon TL olarak açıklayan Vali Doğan, “Üçlü bir yapı oluşturduk, genelde DOĞAKA’ın işlerinde eş finansman oluyor. Bir miktarını DOĞAKA karşılıyor kalan kısmını ise ilgili kurum karşılıyor. Bu projede biz 10 milyonu DOĞAKA’dan 5 milyonu Valilik olarak biz vaat etmiştik. Ancak bu 5 milyonu Valilik olarak temin etmedeki zorluğu görünce de bir yapı oluşturalım bu yapı ile de bunu karşılayalım istedik.  Aslında Antakya’da bir yer hazırlamıştık yer orası olacaktı ama 5 milyonu bulmada yaşadığımız sorun üzerine İskenderun’a geldik. İskenderun’da Sanayi ve Ticaret Odası ile İskenderun 1. OSB Müdürlüğü ‘5 milyonluk finansmanı biz karşılarız’ dediler. İskenderun Teknik Üniversitesi de ‘Biz yer veririz’ dedi. Yapacağımız Mesleki Eğitim Merkezi, İskenderun’da, Antakya’da, Hatay’ın geneli için sektöre eleman yetiştirecek. Sektörün en büyük sıkıntılarından bir tanesi, eleman bulmak.  Bu vesile ile kurulacak merkezde ara elemanlar yetişip sanayiye, sektöre hizmet edecek. Önemli hayırlı bir iş çok uzun bir takip sonucunda çıkarttık.  Hayırlı uğurlu olsun.  Bu projeler çıkartılması çok zor işler,  altyapısını hazırlayıp takip edip yatırma hazır hale getirmek büyük çabalar gerektiriyor.  Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Projenin içeriğinden de bahseden Vali Doğan, “İçerisinde 6 adet Atölye olmak üzere; bunlar Bilgisayar Destekli Çizim Atölyesi, Doğalgaz Tesisatçılığı Atölyesi, Enerji Sistemleri Atölyesi, Filtre Atölyesi ve Drone ve Robotik Kodlama Sistemleri Atölyesi, Gemi Bakım Onarım Atölyesi. Bu atölyeler gerektiği zaman farklı sektörler için kullanabilecek şuan ilk planlama bu şekilde, binanın projesi hazır ve temelini de kısa süre içerisinde atarız diye düşünüyorum.  Yaklaşık  4.500 m² lik alanda kütüphane, konferans salonu da olacak,  iyi düşünülmüş bir proje, büyük bir ihtiyacınızı karşılayacağını düşünüyorum” dedi.

İSTE alanında yapılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi’nin protokol töreninde imzalar atılırken, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfü Kaşıkçı da hazır bulundu.

Bir cevap yazın