Akçay Halkı tavrını net ortaya koydu

İskenderun’a bağlı Akçay mevkiinde yapılacak olan Mermer Ocağı ve Kırma eleme tesisi halkı bilgilendirme toplantısı yoğun itirazlarla gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü’nden ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Oya Aslan Bayram,  Çevre Mühendisleri Güncel Dönmez ve Çağrı Gün ile Kimyager Riyad Çam’ın katıldığı toplantıda, vatandaşlar bahçeleri, hayvan yetiştiriciliği, toz sorunu ve sağlık açısından tesisin yapılmaması yönünde görüş bildirdi.

Mahalle sakinlerine destek vermek üzere toplantıya katılan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da bölgede çok sayıda taş ocağı olduğuna dikkat çekerek, “Pandemi sürecinde bu durumun çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Mahallede bu ocakların insan sağlığına ciddi tehlikeleri var. Hayvancılık yapılamıyor, sebze meyve yetiştirilemiyor.  Vatandaşlar tozdan nefes alamıyor. Bölge halkı, zaten var olan tesislerle sağlık sorunları yaşamaktadır. İnsanlar bu projeyi burada istemiyorlar” dedi.

Daha sonra tek tek söz alan vatandaşlar, tesisin yaratacağı çevre, görüntü ve ses kirliliğine dikkat çekerek, “Köyümüzün üç girişi var. Ana giriş, giriş –çıkışlara  kapalı. Maden ocakları trafik yoğunluğu yaratıyor. Tozdan rahatsızız. Hayvancılık yapıyoruz; otlar toz içinde. İçme suyum kirleniyor. Meyve sebzelerimiz toz içerisinde. Kaynaklarımız, geçimimiz bu bölgede, sularımız içilemez hale geldi” diyerek, mağduriyetlerini dile getirirken, çevresel etkilerden dolayı tesise karşı olduklarını ifade etti.

Bir cevap yazın