Hatay’ın temiz olduğunu belgeleyen ilk okulu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda’ yer alan kriter ve önlemleri yerine getiren Hatay Anadolu Lisesi, Covid-19 ile mücadele konusunda Hatay’da “Okulum Temiz” belgesini alan ilk okul oldu.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, il genelinde ilk belgeyi alan okul idarecilerini tebrik ederek,  “Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu şartlarını yerine getirip “Okulum Temiz” belgesini almaya ilk kazanan okulumuz Hatay Anadolu Lisesi idaresini kutluyoruz” dedi.

Okulum Temiz nedir?

MEB ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen “Okulum Temiz”  projesinde gerekli koşulları kurumlarında sağlayan yöneticiler okulum temiz belgesi için başvuruda bulunuyor ve denetlemeden geçiyor. Denetimlerden başarıyla çıkan okullar ‘Okulum Temiz Belgesini’ alabilecekler. Bu kapsamda, 21 Eylül’den sonra yüz yüze açılacağı açıklanan eğitim kurumları Okulum Temiz Belgesi almak için gerekli kriterleri yerine getirmeye çalışıyor.

Bir cevap yazın