Benzer müjdeyi Akdeniz’den de bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde yaptığı ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında Türkiye’nin merakla beklediği müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.” dedi.

Fatih sondaj gemisinin Tuna1’deki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiğini ifade eden Erdoğan, “İstanbul’un fethinin yıl dönümünde Karadeniz’e uğurladığımız Fatih Sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı. Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek. Yıllarca enerjide dışa bağımlılığının maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bir ülke olarak artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan istifade etmeye başlayacağız” dedi.

Akdeniz’deki faaliyetlerini hızlandıracaklarını da söyleyen Erdoğan, “Bunca yıl sabırla, ilmek ilmek yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz’de 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Nihayet son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni’nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz’deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Keşifler için söylenen o güzel sözü; sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum; Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası’yla ‘bismillah’ dedik. Allah’ın izniyle devamı da gelecek. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden, ama kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Bugün gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Bir kez daha doğalgaz rezervi keşfimizin ve ardından gelecek yeni keşiflerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın