Türkiye Ermenileri Patriği, hoşgörü ve inanç şehrinde

Her yıl 16 Ağustos’ta Türkiye’nin tek Ermeni Köyü Vakıflı’da kutlanan “Meryem Ana Yortusu” için Hatay’a gelen Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, beraberindeki heyetle birlikte Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Ermeni Patriğine ziyaretlerinde Peder Şirvan Mürzyan, Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan, Vakıflı Köyü Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çapar ve Köyün Muhtarı Baş Kartun eşlik etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, “Meryem Ana Yortusu” için ilimizde bulunan Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ın bayramını kutlayarak, sahip olduğu kültür ve inanç farklılıklarını bir zenginliğe dönüştürmeyi başaran üç semavi dinin mensuplarının barış, sevgi ve huzur ortamında bir arada yaşadığı ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Hatay’daki barış ve kardeşlik ortamına dikkat çeken Vali Doğan, “ Kan ve gözyaşının eksik olmadığı komşu coğrafyalara inat, Hatay’ın farklı dinler ve kültürlerdeki inananlarıyla çok özel bir il, Hatay halkının bu müstesna birlikteliğini sonsuza kadar koruyacağına olan inancınım tam, asırlardır mevcut olan bu mozaiğin yaşatılmasında emeği geçen tüm kanaat önderlerine teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ise, nazik kabulünden dolayı teşekkür ettiği Vali Doğan’ı 16 ağustos Pazar günü kutlanacak olan Surp Asdvadzadzin Yortusu (Meryem Ana) davet ederek, hoşgörü ve kardeşlik şehrinin takımı Hatayspor’un Süper Lig’e çıkmasından dolayı tebrik etti.

Bir cevap yazın