‘Hastaneler dolu’ iddialarına açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 81 ilde olduğu gibi Hatay’da da gerçekleşen en kapsamlı korona virüs denetiminde, il genelindeki vaka ve hastane doluluk oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Basın mensuplarının Hatay’daki vaka sayısı ve hastanelerin doluluk oranları ile ilgili sorduğu soruya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün yaptığı  ‘COVID-19 nedeniyle kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur” açıklamasını anımsatarak cevap veren Vali Doğan, Hatay’daki hastaneler için de aynı durumun geçerli olduğunu ifade etti.

Tedbirlere uyulması konusunda ısrarla vurgu yapan Vali Doğan, “Hatay’da vaka sayılarımız hep azdı zaten. Şuanda da öyle. Bir sıkıntımız yok. Sağlık Bakanımız gerekli bilgilendirmeleri günlük yapıyor zaten.  Zaman zaman il bazında da veriler paylaşıyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlarımız süreci yakından takip ediyorlar. Sağlık Bakanımızın bugün de bir açıklaması var. Hastanelerimizde yerlerimiz mevcut, yoğun bakımlarımızda bir sıkıntı yok. Dolayısıyla, panik yapmaya gerek yok. Kurallara uyma konusunda da büyük bir hassasiyet gösteriliyor. Bakanlıkların dışında, sosyal medyada yapılan açıklamalara itibar etmeyin” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın