Vali Doğan’dan vatandaşlara çağrı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Covid-19 salgını ile mücadelede Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan denetimler kapsamında Saray Caddesi ve Ulucami esnafını ziyaret ederek, maske takılması konusunda uyarıda bulundu.

Merkez ilçe Antakya’da koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı ile ilgili gerçekleştirilen yoğun katılımlı denetimde, Vali Doğan, maske takılmadığı ve sosyal mesafe korunmadığı sürece sıkıntı yaşanacağının altını çizerek, maske takmayan vatandaşlara görevliler tarafından 900 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı ifade etti.

Maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtmanın yanısıra, vatandaşlar tarafından kolanya ile karşılanan Vali Doğan, “Tüm vatandaşlarımıza çağrımız; virüsle mücadele de en önemli kural maske, mesafe ve temizliktir. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için tedbirlere harfiyen uymak gerekmektedir” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede bakanlığın belirlediği tedbirlerin uygulandığını anımsatan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bugün Türkiye genelinde bakanlığımız tarafından yapılan bir uygulama var. Özellikle maske ve mesafe konusunda vatandaşlarımızı tekrar uyarmak, hatırlatmak, farkındalık oluşturmak anlamında tüm valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, esnaf odalarımız, ticaret oda başkanlarımız ve tüm kamu kurum kuruşların müdürleri ile birlikte etrafımızdaki insanlara maske ve mesafe konusunda tekrar bir hatırlatma yapma konusunda girişimde bulunuyoruz. Maske ve mesafe, gerçekten çok önemli. Bu virüsle mücadelenin şu anda bilinen tek yöntemi bu. Aşı bulunmadığı sürece maske ve mesafeyi korumadığımız zaman sıkıntı yaşayacağımız aşikar. Bu konuda herkes kendi tedbirini ve etrafındakilere de bu konuda hatırlatma yapması vazife olarak addettik. Umarım en kısa sürede tüm dünya bu virüs illetinden kurtulmuş olur, normal hayatımıza döneriz. Ancak yeni normal dediğimiz bu hayatı da belirlenen kurallar çerçevesinde yürütmemiz lazım. Aksi takdirde ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bir takım sıkıntılarla karşılaşmak durumunda oluyoruz. Bunu aşabilme anlamında da belirlenen tedbirlere riayet edelim. Her şeyden önce maske, mesafe ve hijyen diyoruz. Bütün vatandaşlarımızın alınan bu tedbirlere uymasını istiyoruz” dedi.

Denetimlerde Vali Doğan’a,  Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ufuk Bilgen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Bir cevap yazın