Ömer Erdoğan tamam!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Hatayspor’da teknik direktörlük görevi için Ömer Erdoğan ile prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Mehmet Altıparmak ayrılığının ardından teknik direktör arayışında Gurbanov, Tudor, Samet Aybaba ile prensipte anlaşıldığı haberleri çıkan bordo-beyazlıların yeni hocasını katıldığı bir tv programında açıklayan Başkan Savaş, “Ömer Erdoğan ile cumartesi günü görüştük. Ömer hocayla bu işin olacağına karar verdik ve anlaşma yoluna gittik. Mehmet Altıparmak ile yolların ayrılması resmiyete döküldükten sonra yeni teknik direktörümüz ile resmi imzayı atacağız” dedi.

 Amaçlarının ünlü bir hoca ile çalışmak değil, takıma katkı sağlayacak bir hocayla çalışmak olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Hatayspor’un Süper ligde kalıcı olması için çalışıyoruz. Biz ne yapmak istiyoruz? Ünlü bir hocayla mı çalışmak istiyoruz yoksa Hatayspor’un kurumsallığını güçlendirerek, altyapıyı kurarak, bütün mekanizmaları sağlıklı yaparak, Süper Ligde önce kalıcı sonra kişiliği ve kimliği olan bir futbol oynatmak, daha sonraki yıllarda milli takıma oyuncu verir seviyeye gelen, zevkle top oynamasını izlediğimiz bir takım mı isteriz? Kimse yanlış anlamasın. Bizim için önemli olan Hatayspor’un gidişatı.  Ömer Erdoğan’la Cumartesi görüştüm. Ben Ankara’da kurultaya gitmiştim. Orada bir görüşme yaptık. Dün de arkadaşlarla görüştü. Diğer hocamızla anlaşma bitmeden onunla anlaşma yapamazlar. Ömer Erdoğan kişiliği, futbol bilgisi, futbolcuyken ve futbol sonrasında Antrenörken kat ettiği mesafe bize umut verdi. Özellikle bizim takımın hem Süper Ligde kalıcı olması hem de kurumsallaşması, altyapıya önem vermesi bize umut verdi. Biz de bu arkadaşımızın bundan önceki ayak izlerine baktık. Ayak izlerine baktığımızda bu arkadaşımızla bu işin olacağını düşünüyoruz. 11,5 yıldır siyasette olan biri olarak bize eleştirilerin geleceğini sizce tahmin edemez miyim? Ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bu arkadaşımızın bilgi birikimi, şuana kadar ki yaptığı işler bizde güven telkin etti. Bu sebeple biz bu arkadaşımızla anlaşma yoluna gittik. Mehmet hocayla yolların ayrıldığı zaman arkadaşlarımız Ömer hocayla start verirler” dedi.       

Ömer Erdoğan kimdir?

Futbolculuk dönemini büyük oranda Bursaspor’da geçiren ve futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başlayan Ömer Erdoğan, 3 Mayıs 1977 tarihinde Almanya’nın Kassel şehrinde doğdu. Türk ve Alman vatandaşlıklarına sahip olan Ömer Erdoğan, Bursaspor’da 7 yıl boyunca forma giymesinin ardından 2013 yılında futbolu bırakmış ve antrenörlüğe başlamıştır. Eskişehirspor alt yapısında yardımcı antrenör olarak başlayan Ömer Erdoğan, daha sonra Bursaspor’da yardımcı antrenör olarak göreve başlamıştır. 

Tuzlaspor’da yönetim kurulu üyeliği yapan Ömer Erdoğan, Karagümrük ile ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadı.

Bir cevap yazın