Hatay, mobilyada da lider

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Eylül ayında resmi açılışı yapılması planlanan Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi(Antakya MOBSAN)’nde 25 fabrika üretime başladı. Kaliteli üretimleriyle adını  duyuran Hatay’ın mobilyacılığına önemli bir sinerji katacak olan sitede, üretilecek mobilya ihracatından yıllık 500 milyon dolar elde edilmesi hedefleniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Antakya MOBSAN Kooperatifi’nin ortak projesi olarak 2014 yılında yapımına başlanan Antakya MOBSAN’da diğer bir hedef ise 10 bin istihdam.

2 ay içerisinde tam kapasite faaliyet

Antakya MOBSAN’ın istihdama ve ihracata sağlayacağı katkı anlamında büyük hedefleri olduğunu ifade eden Antakya MOBSAN Kooperatifi Başkanı Hüseyin Doğru, “2014 yılında başladığımız, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitemizi tamamlamış bulunuyoruz. Şu anda sitemizdeki bütün altyapı çalışmaları bitti, fabrikalarımız kullanılabilir durumda. Fabrikalarımız, zeminde bin 500 metrekare, iki kat olabilecek şekilde 3 bin metrekareden başlayarak, 4 bin 500 ve 6 bin metrekare olmak üzere 3 tipten oluşuyor. 100 ortağımızın olduğu sitemizde 25 fabrika faal olarak üretime başladı. 2 ay içinde firmalarımızın tamamının üretime başlamasını planlıyoruz. Bu sitenin yapımı sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdiğimiz gibi 10 bin istihdam ve yıllık 500 milyon dolarlık ihracat hedefimiz var. Bunlar hayali hedefler değil. Gerçekleştirebileceğimiz, bu mekanlara geldiğimiz zaman rahatlıkla ulaşabileceğimiz hedefler” dedi.

Fabrikalardaki alanları, kadınların da iş gücüne dâhil olacağı şekilde tasarladıklarını ve bu kapsamda sitede bir kreş yapacaklarını dile getiren Doğru, “Sitemizi, cami, sağlık merkezi, spor tesisleri, sosyal tesisler, yeşil alanlar, itfaiye merkezi gibi projelerle donatarak yaşayan bir site haline getirmeyi planladık. Doğa dostu bir sanayi sitesi kurduk. Güneş enerjisiyle elektrik üretmeyi amaçladık. İlk etapta 185 bin metrekare olan çatı alanlarımızda fabrikanın kendi enerjisinin üretilmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Sitemizde taşınma ve monte işleminin ardından güneş enerjisi panellerini de çatılarımıza yerleştireceğiz. Bu anlamda kendi enerjisini kendi üreten bir site olacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın