Baro başkanları ‘TBMM’ye alınmadı!

Aralarında İstanbul, Ankara ve Hatay’ın da bulunduğu baro başkanları, ‘çoklu baro’ teklifinin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerine katılmak için gittikleri TBMM’de içeriye alınmadı. Meclis kapısında saatlerce bekleyen baro başkanları, karara tepki göstererek oturma eylemi başlatarak, talepleri karşılanana dek Meclis önünde bekleme kararı aldı. ‘Çoklu Baro’ düzenlemesine karşı çıkan Baro başkanları dün geceyi Meclis bahçesinde plastik sandalye ve bank üzerinde geçirdi. Polis de Meclis önünde barikat kurarak Baro başkanlarını ablukaya aldı.

‘İleri demokrasi bizi yere göğe sığdıramıyor’

Meclise alınmalarına tepki gösteren Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, dün gece geç saatlerde, Meclis’ki manzarayı anlatan bir fotoğrafla birlikte “Adalet Komisyonundaki baroları parçalama operasyonu baro başkanları olmadan konuşuladursun, TBMM Çankaya kapısı önünde polis barikatları da etrafımızı sarmaya başladı. İleri demokrasi bizi yere göğe sığdıramıyor” paylaşımını yaptı.

‘Haberiniz olsun vazgeçmeyeceğiz’

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in de aralarında olduğu baro başkanlarının Meclis’in kapısında oturduğu fotoğrafla baro başkanları sosyal medyadan ortak metin paylaşarak vazgeçmeyeceğiz mesajı verdi.

Baro başkanlarının ortak paylaşımı şöyle, “Anlattık dinlemediniz. Başkentimize geldik, yürütmediniz. Adalet Komisyonuna almadınız, görüşmediniz. Basın yayınladı, ekranlarını kararttınız. Sosyal medyada göründük, kapatmaya kalktınız. Miting çağrısı yaptık, yasak koydunuz. HABERİNİZ OLSUN VAZGEÇMEYECEĞİZ!”

‘Ankara’ya 15 gün miting yasağı’

Baro Başkanlarının, çoklu baro ve seçim sisteminin değişikliğine ilişkin teklife karşı bugün Ankara’da gerçekleştirmek istedikleri  Büyük Savunma Mitingi öncesi, Ankara Valiliği, her türlü toplantı, yürüyüş ve faaliyetlerin 15 gün süreyle kısıtlandığını açıkladı.  Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun toplatısında, Ankara ilinde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle kısıtlanmasına oybirliğiyle karar verildiği duyurdu.

Bir cevap yazın