Zabıtadan sıkı denetim

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli gıda ürünü tüketmesi için rutin denetimlerini gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İl genelindeki birçok market vb. işletmedeki ürünlerin tarihi geçmiş, bozuk ya da çeşitli sebeplerden ötürü tüketilmeyecek durumda olup olmadığını denetleyen Büyükşehir zabıtaları, Hatay halkının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çaba sarf ediyor.

Bununla beraber market raflarında satılan her türlü ürünün satış fiyatları ve fiyatların ne zaman güncellendiği ile ilgili kontrollerini de sıklaştıran Büyükşehir ekipleri, yaptıkları tüm çalışmanın temel amacının tüketiciyi korumak olduğunu ifade etti.

Hassa, Erzin ve Kırıkhan’da İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve ilçe zabıta ekipleriyle birlikte hareket eden HBB Zabıta ekipleri, yaptıkları denetim sırasında iş yerlerinin tezgâh ile ürünlerinin kaldırım ve yaya yollarını işgal etmesi üzerine iş yeri sahiplerine yasal uyarıda bulundu.

Aynı ya da benzer durumun gerçekleşmesi durumunda gerekli yasal cezanın uygulanacağını belirten Büyükşehir zabıta ekipleri, iş yeri sahiplerini daha dikkatli ve özenli davranmaları hususunda uyarırken, denetimlerin tüm ilçelerde devam edeceğini ifade etti.

Bir cevap yazın