Serinyol – Madenli Yoluna yeşil ışık!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Serinyol – Madenli yolu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 2021 EXPO’suna ciddi katkı sunacak olan yolu 3 şeritli bir yol olarak planladıklarını anlatan Başkan Savaş, böylece Antakya- Arsuz arasında daha rahat yolculuk yapılabileceğini ifade etti.

Son günlerde art arda gerçekleştirilen açılışlar ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “3 aylık pandemi sürecinde herkes evde kaldı ama biz çalışmaya devam ettik. İstedik ki pandemi sürecinde demorolize olmuş Hatay halkı moral bulsun. Son olarak HADO inşaatının temelini atık. Hatay ticaret ve turizm kenti olsun diye Sayın Valimizin de desteği ile çalışmaya başladık. Madenli’deki balıkçı barınağı değişik bir formata getirildi. Barınağın içerisinde yatlar olacak, yanında su sporları olacak ve HADO’nun merkezi olacak. İnşaat 3 ay gibi bir sürede bitecek. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Serinyol – Madenli yoluna değinen Başkan Savaş, “Burada bir arabanın geçebileceği stabilize bir yol var. Bunu üç şerit haline getirmek istiyoruz. Daha kısa alternatif bir yol üretmek için çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Proje hayata geçerse EXPO’da hiçbir yer sıkışmadan insanlar rahatlıkla yolculuk edebilecek. Biz de iktidar da hizmetlerini Hatay için yapıyor. Biz iş birliğinden yanayız ve bunu daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın