EXPO 2021 masaya yatırıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Nisan 2021’de ev sahipliği yapacağımız EXPO organizasyonu ile ilgili çalışma yürüten tüm birimlerle biraraya gelerek,  gelinen son durum ile ilgili bilgiler aldı. Antakya ve Arsuz EXPO alanlarındaki çalışmaların yılsonuna kadar bitirileceğini söyleyen Başkan, ekonomik koşullar nedeniyle çok hızlı ilerleyemediklerinin altını çizdi. EXPO ile birlikte kırsal kalkınma planlarına da büyük önem verdilerini söyleyen Başkan Savaş, Hatay ile ilgili örnek projeler hazırladıklarına değindi.

EXPO 2021 hazırlıklarının hızla sürdüğünü söyleyen Başkan Savaş, “EXPO 2021 alanında 300’ü bize özgü olan yaklaşık 2000 bitki olacak. İskenderun’da 37 gastronomi şehrini ağırlayacağız. Bir yerde 13 medeniyeti tasvir eden mozaik eserimiz olacak. 15 dönüm içerisinde arkeopark olacak. 3500 kişilik amfi tiyatromuz olacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen belediyelerin bahçeleri olacak. Eğitim, dinlenme, gastronomi gibi alanlarda 250 dönümlük bir parkımız olacak. Bunu biz Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı olsun diye yapıyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak kırsal kalkınma planlarımız da var. Çok hızlı ilerleyemiyoruz ama bunun sebebi ekonomik şartlar. Bu organizasyonlardan önce şehrimizi de altyapısı ve üstyapısı ile birlikte hazırlamamız gerekiyor. Allah nasip ederse iki alanımızı da bu yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Kırsal kalkınma hamlelerine çok önem verdiklerini belirten Başkan Savaş, “Kooperatifleşme ve şirketleşme hamleleriyle önemli projeler hazırladık. Bu projelerimizi konuşmak üzere Pazartesi akşamı milletvekillerimizi davet edeceğiz. Salı günü ise ziraat odası başkanlarımızla paylaşacağız. Türkiye’ye örnek projeler hazırladık. Türkiye’de birçok şehir ilerde bizim modelimizi uygulayarak kalkınma hamlesi yapacaktır” dedi.

Hatay’daki çiftçileri modern tarımla tanıştıracaklarının altını çizen Başkan Savaş, üreticiyi verimliliği arttırmak için bilimsel yöntemlerle yönlendireceklerini belirtti.

Bir cevap yazın