Muz üretimi, Hatay’da 3 ilçede revaçta

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu´na ait muz serasında yaptığı incelemede, Hatay’ın iller sıralamasında muz üretiminde 3’üncü sırada yer aldığını söyledi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’nin de eşlik ettiği incelemede, Müdür Çolakoğlu muzun pazar sorunu olmadığı için üretim alanının genişlediğini söyledi.

Hatay’ın muz üretiminde Mersin ve Antalya’dan sonra üçüncü sırada bulunduğuna dikkat çeken İl Müdürü Çolakoğlu, “Verimli toprakları ve uygun iklim yapısıyla öne çıkan Hatay’da 2006 yılında başlayan muz üretimi, sağlanan teşviklerin etkisi ve çiftçilerin ilgisiyle üretim alanı oldukça genişledi. Özellikle deniz kenarında bulunan Arsuz ilçemiz ardından Hassa ve Reyhanlı ilçelerimizde de yoğun olarak yapılan muz yetiştiriciliği, kent ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başladı. Muzun pazar sorunu bulunmayan bir ürün olduğundan üreticilerin son yıllarda muz üretimine ilgi gösterdiğini görüyoruz. Devletimiz de muz yetiştiriciliği için önemli teşvikler sağladı. Hatay’ın da tropikal bir ürün olan muzun yetiştirilmesi için uygun iklim şartlarına sahip olmasıyla üretim alanları da her geçen gün artıyor. Buralarda üretilen muzlar yurt içinde pazar buluyor” dedi.

Bir cevap yazın