Yatırımların odağında İskenderun’a marina var!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelinde yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili yaptığı açıklamada İskenderun’a bir marina yapma projesi olduğundan bahsetti. Bu yıl 750 milyonluk altyapı yatırımı yapmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Savaş, projeleri arasında Arsuz’un geri kalan altyapı projesinin de yer aldığını sözlerine ekledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak 2017’de 81 il içerisinde altyapı şampiyonu olduklarını, muhtemelen bu sene de bu unvanı alacaklarını söyleyen Başkan Savaş, “Demek ki; Hatay çok ihmal edilmiş. Hatay’ın yüzde 50-51’lik kısmı kırsal kesimde yaşıyor. Kırsal kesim hep ihmal edilmiş. Beldelerin kanalizasyonları yok. 750 milyonluk yatırımın 200 milyonu hibe, gerisini de uzun vadeli kredi alarak tamamlayacağız. Antakya- Defne içme suyu şebekesini yapan müteahhit iflas etti. Şu anda projeyi ihaleye çıkarıyoruz. Altyapısını tamamladığımız yerlerde kalıcı beton asfalt çalışması yapacağız. Köyler ve yayla yolları bizimle birlikte beton asfalt ile tanıştı. Hemşehrilerimiz sabırlı olsun, bizim bölünmemizi, parçalanmamızı ve fitneye düşmemizi isteyen birçok ülke ile grup var. Oyuna gelmememiz lazım. Bir olup, iri olup, diri kalmamız lazım” dedi.

Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Savaş, EXPO ve gastronomi çalışmalarının yanısıra yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi; “Erzin’de birçok yerde altyapıyı tamamladık, Dörtyol’un içme suyu şebekesine başlamak istiyoruz. Bunun dışında İskenderun içme suyu şebekesinin büyük bir kısmı değişti. Defne, Arsuz ve Samandağ ilçelerine 761 milyon 500 bin liralık yatırım yaptık. İskenderun’a bir marina yapma projemiz var. Hassa’dan Samandağ’a, Yayladağı’ndan Arsuz’a kadar 15 ilçede bu yıl kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin yapımına toplamda 750 milyon TL’lik yatırım yapılacak”  derken,  kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de iktidarın kararını beklediklerini söyledi.

Bir cevap yazın