Bu çağda genç olmak zor!

Medeniyet İnşası Topluluğu’nun davetlisi olarak Mustafa Kemal Üniversitesi’ne gelen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, öğrencilerle Bilinçli Genç Olmak adlı söyleşide buluştu. Oldukça yoğun ilgi gören ve salonun hıncahıç dolduğu etkinlikte, öğrenciler sahnede oturmak zorunda kaldı.

Atatürk Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin bu değerli programdan istifade etmesi gerektiğini söyledi.

Bu çağda genç olmanın en zor yaşam tecrübesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise, “İnsanın hayatında gençlik evresi çok önemli bir geçiş dönemi ve aynı zamanda kırılgan bir alandır. Gençlik dönemine delikanlılık denilmesi tesadüf değildir. Bunun sebebi gençlerimizin özellikle bu dönemde kısmi şizofrenik davranışlar sergilemesidir. Bu süreç erkeklerde daha uzun sürebilmektedir. İniş çıkışların yaşandığı gençlik dönemini ayrıca günümüz şartlarında da değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu çağda ailelerimize bu döneme denk gelen çocukları var ise onlarla daha çok vakit geçirmelerini öneriyoruz‘’ dedi.

Ailelerin Tutumları Önemli

Gençlik evresinde ailenin tutumuna dikkat çeken Turhan, “Gençlik dönemi öncesinde aile içerisinde koruyucu bir yapıya sahip olan çocuğa gençliğe geçiş esnasında hem korunaklı hem de özgür hissettirilmesi gerekiyor. Bu dönem arkadaş edinmelerin, doğrulara ulaşmanın yaşanacağı dönemdir. Bu doğrultuda çocuğa hem aileye ait olduğunu, hem de özgür bir birey olma yolunda ilerlediğini hissettirmemiz gerekir. Ailelerin bazı tutum hatalarında bulunduğunda gençliği elinden kaçırabiliyor. Fazla baskıcı veya fazla rahat olmamamız gerekir. Çağımızın en önemli becerilerinden birisi de deneyimleyerek, yaparak, yaşayarak öğrenme becerisidir. Kişi bunu yerine getirebilirse hem mutlu olabilecek hem de başarılı hissedecektir. Mutluluğumuzu dış nedenlere bağlamamız yerine artık iç nedenlere bağlı mutlulukları bulmamız konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Medeniyet inşa edilirken terk ettiğimiz değerleri de yeniden o inşa içine katmamız gerekiyor. Bu geçmişe gitmek değildir, burada durarak geçmişten getirmek demektir’’ şeklinde konuştu.

Program, plaket takdimi sonrası günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bir cevap yazın