Karaağaç’ta EXPO inşaatı tam gaz

EXPO2021 Hatay’a ev sahipliği yapacak olan iki merkezden biri olan Arsuz’a bağlı Karaağaç bölgesindeki 100 dönümlük arazide inşaat çalışmaları proje kapsamında hız kazandı.

Fore kazık çalışmalarının yanısıra, sergi alanı inşaatı ve Ülkeler Bahçesi temasıyla EXPO’nun en iddialı bahçelerinden birinin oluşturulacağı Arsuz EXPO sergi alanı,  kalıcı olan mimarisiyle ilçenin kültürüyle birleşecek ve EXPO dışında da kullanılabilecek.  

İlçede turizmin canlanması, tarımın gelişmesi ve istihdam yaratması açısından da Arsuz’a ayrı bir değer katacak olan ve Karaağaç Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden EXPO alanında açıkhava konser merkezi, dev fıskiyelerin olduğu gölet, gastronomi köyü, Kapalı alanda gençlik müzik akademisi ve orkestrası,  İpekyolu kervansarayı ve İpekyolu şehirleri bahçeleri ve küçük gastronomi mutfaklarını ve bu şehirlerin ürün teşhir alanları, gençlik inovasyon merkezleri,  genç aşçılar yemek okulu, gastronomi şehirlerinin bahçeleri ve dünya mutfağı yer alacak. Arsuz EXPO’yu ziyarete gelen konuklar, ülkeler bahçesi ile dünyanın güzelliklerini Arsuz’da keşfetme şansı bulacak.

Bir cevap yazın