Hatay Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden duyuru


SANAYİ İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE !

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1.maddesinde: Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesi, buralarda yapılan işler sanayi işleri ve buraları işletenler sanayici sayılır. Devamlı ve seri halinde tamirat yapan müesseselerle elektrik veya sair enerji istihsal eden santraller, gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerleri ile bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de bu madde şümulüne gireceği belirtilmektedir.

İlimizde bulunan ve 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesi kapsamında değerlendirilen bu işletmeler, aynı Kanunun 2. maddesine göre, faaliyete başladıktan sonra iki ay içerisinde Sanayi Sicil Belgesi almak zorundadır. Bu kanun kapsamında, Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda olan sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle Sanayi Sicil Belgesi almaları gerekmektedir.

Bu nedenle, kanunda belirtilen şartları sağladığı halde Sanayi Sicil Belgesi almayan işletmelere idari para cezası uygulanmaktadır.

İlgililerin herhangi bir cezaya maruz kalmamaları için, anılan süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeleri önemle duyurulur.

Bir cevap yazın