Arsuz, sinema filmlerinin çekim merkezi!

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, ilçede çekimleri devam eden ve 1991 yılında batan Salem Express gemisinin gerçek hikâyesini anlatan “Mako” filminin çekim ekibini ziyaret etti.

Arsuz Gözcüler Sahili, Balıkçı Barınağı ve Arsuz’un birkaç yerinde çekimleri gerçekleştirilen Mısır yapımı filmin yönetmeni Mohamed Hesham El-Rashidy ve başrol oyuncusu Murat Yıldırım ile biraraya gelerek sohbet eden Başkan Güven, set ekibinin herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Arsuz’un son dönemlerde, özellikle sinema ve dizi alanında tercih edildiğini ifade eden Başkan Güven, “İlçemiz kültür-sanata önem veren bir ilçe. Özellikle son yıllarda sinema ve dizi alanında ilçemizin tercih ediliyor olması bizi çok mutlu ediyor. Böyle uluslararası bir sinema filminin bir kısmının ilçemizde çekiliyor olması, ilçemiz adına çok güzel bir görüntü. Yazın turist akınına uğrayan ilçemizde bu tarz faaliyetlerin, özellikle bu kış aylarda gerçekleşiyor olması, yaz turizminin yanında kış turizmine de mutlaka katkı sağlayacaktır” derken, ilçede kaldıkları sürece film ekibine her zaman destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Filmin yönetmeni Mohamed Hesham El-Rashidy ve set ekibi de Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven olmak üzere, belediye çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın