Hatay’da kış turizmi hamlesi!

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Hatay’da da etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle başlayan kar yağışı dolayısıyla Amanos Dağları etekleri beyaza bürünürken, kar yağışının etkisi altında kalan özellikle Hatay’ın yüksek kesimleri merkez ilçe Antakya ve Dörtyol’da muhteşem görüntüler oluştu.

Antakya’ya bağlı Kisecik ve Karlısu mahalleleri ile Dörtyol’un yüksek kesimlerinde bulunan Üçkoz Yaylası’nda kar yağışı devam ederken, bölgede oluşan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi oldukça kadar düştü.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Dörtyol’da Üçkoz Yaylası civarında beyaz örtü ile karşılaşınca, beraberindeki ekiple araçlardan inerek karın keyfini çıkardı.  Hatay’ın kış turizmine de uygun olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “İlimiz mevsim çeşitliliğiyle yaz turizmi kadar kış turizmine de uygun bir coğrafyaya sahip. Hatay’ın keşfedilmemiş güzelliklerinden Dörtyol Üçkoz Yaylası kış turizmi bakımından değerlendirilebilir bir konumda” dedi.

Bir cevap yazın