Lezzet dünyasının kapısı Hatay, kış şöleninde

EXPO 2021’e ev sahipliği yapacak olan Hatay, İzmir’de düzenlenen “Lezzetli Kış Şöleni”nde GastroFest konseptiyle UNESCO tescilli gastronomisinin yanısıra tarihi ve kültürel zenginliklerini görücüye çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuar A.Ş.’nin ev sahipliğinde Kültürpark’ta düzenlenen Kış Şöleni’ne onur konuğu olarak katılan Hatay, çok kültürlü yapısı, doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile benzerlik gösterdiği İzmir’e ‘Lezzet dünyasının kapısı Hatay’ sloganıyla ilk günden damga vurdu.

20-31 Aralık tarihleri arasında Hatay’ın 600’e yakın yemek ve tatlı çeşidi ile tanıtılacağı festivalde İzmirlilerin yanısıra, İzmir’de yaşayan Hataylılar 12 gün boyunca hem Hatay’ın lezzetli yemeklerini tatma, hem de Hatay’a özgü yöresel lezzetlerden satın alma imkanı bulacak.

Festival kapsamında Gündoğdu Meydanı’ndan başlayıp Kültürpark’ta sona eren ve karnaval havasında düzenlenen kortej yürüyüşüne Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Antakya Medeniyetler Korosu ile çok sayıda davetli katıldı.

Hatay’ın tüm yöresel ürünlerinin bulunduğu Uzun Çarşı’yı İzmir’e taşıyan kış şöleninde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in künefe şovu ile sosyal medya fenomeni CNZ Burak’ın yaptığı şov oldukça yoğun ilgi gördü.

Stantları tek tek gezip konuklarla ilgilenen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yıla girerken çok güzel bir şenlik yaptı ve bizi de onur konuğu olarak davet etti. Hatay’ın ‘en’leri olan ne varsa onları İzmirli dostlarımızla paylaşmaya geldik. İzmirliler’in Hatay’a gelip Hatay’ın değerleriyle tanışmalarını, Hatay’ın birikimlerini görmelerini istiyoruz. İzmirliler 12 gün boyunca geleneksel ürünlerimizi tadacaklar. İzmir’de böyle bir organizasyon yapılması bizim için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ediyoruz. İzmirli dostlarımızı 12 gün boyunca buradaki stantlara bekliyoruz ve lezzetlerimizi onlarla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın