Ziraat Bahçesi yeniden İskenderun’un!

İskenderun’un akciğeri olarak bilinen Ziraat Bahçesi, AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın girişimleriyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İskenderun Belediyesi’ne tahsis edildi.

Seyfi Dingil döneminde İskenderun Belediyesi’ne devredilen 237 dönümlük kentin tek yeşil alanı olan Ziraat Bahçesi, daha sonra devlet hastanesi yapılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle gündeme gelmişti. Uzun süre kamuoyu oluşturan ve tepkilere neden olan bu kararın ardından, yapılan girişimler olumlu sonuçlanarak 237.369 m2’lik gayrimenkul yeniden İskenderun Belediyesi’ne devredildi.

Ziraat Bahçesi’nin İskenderun Belediyesi’ne tahsis edildiğini duyuran İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ilçeye değer katacak her şey için tüm güçleri ile çalıştıklarını ifade ederken, “Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdülkadir Özel ile birlikte yaptığımız girişimler sonucu Ziraat Bahçesi olarak bilinen 237.369 m2 lik gayrimenkulun, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize tahsisi yapılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın