‘Özel’ gönderme!

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığı ve MEB sınırlarını paylaştığı harita ile Fransa ve Yunanistan Cumhurbaşkanlarına özel bir gönderme yaptı.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdür Vekili Büyükelçi Çağatay Erciyes’in geçen hafta Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ndan sonra Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge (MEB) sınırlarını gösteren haritasını sosyal medya hesabında paylaşan Milletvekili Özel, sınırlarla ilgili paylaşımında Yunanistan Cumhuriyeti Başbakanlığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u etiketleyerek, ‘Size uymaz ama..’ yazarak, anlamlı bir mesaj verdi.

İşte sınırları belirleyen o harita…

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 2011’deki anlaşmada belirlenen hat A ve B noktaları gösterilen haritada, Türkiye ve Mısır arasındaki “ana karalar arası ortay hat” C, D ve E noktalarıyla işaretlendi.

Türkiye ile Libya’nın geçen hafta imzaladığı “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” ile belirlenen noktalar ise E ve F şeklinde gösterildi.

Bir cevap yazın