Bahçeşehir Koleji, başarısını dünya çapına taşıdı

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü öğrencileri Estonya’da gerçekleşen Dünya’nın en büyük robot festivali olarak Robotex International’da Dünya 2.si olarak bayrağımızı dalgalandırdı.

Merkezi Tallinn-Estonya’da bulunan Finlandinya, Amerika, Çin gibi ülkelerde faaliyet gösteren bir robotik organizasyonu olan Robotex Internatonal’a yaklaşık 3.000 yarışmacı ve 10.000 ziyaretçi katıldı.

2-3 Kasım tarihlerinde Antalya’da Türkiye ayağı gerçekleşen Robotex’de Türkiye Şampiyonu olan Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü “ZEUS” takımı Estonya’daki Dünya Şampiyonasında “Akıllı Şehirler” (Ülemiste City Kratt) kategorisinde Dünya 2.si olarak Hatay’ı başarıyla temsil etti.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ile Anadolu Lisesi öğrencileri Ekin Arda Kerimoğlu, Defne Su Kılıçlar, Hasan Görkem İnal, İsa Murat Tümer, Özgür Arusoğlu mentörleri Orhan Çevik’in Türkçe ve İngilizce tasarladıkları uzaktan telefon ile sözlü komut alabilen robot, şehrin sorunlarına hızlı ve pratik çözümler üretmeyi hedefliyor.

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü Kurucu Temsilcisi Serdal Aslan, başarıda emeği geçen öğrencilerini tebrik ederek, “2016 yılında Bahçeşehir Koleji’ni Hatay’a kazandırdığımızda hedefimiz değişen dünyayı takip edebilen ve üreten bir nesil yetiştirmekti. Bu hedef doğrultusunda yapılan bu tarz projeler ve alınan bu dereceler ile hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Başarılarımızın Türkiye sınırlarını aşıp Dünya çapında olması bizi hem çok gururlandırıyor aynı zamanda sorumluluk da yüklüyor. Hatay Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak Hatay’ımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bu başarılarda emeği geçen tüm ekibimi ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın